26.11.2016: Șevciuk a dat ordin militarilor să combată tentativele oponentului său de a falsifica alegerile

Liderul autoproclamat de la Tiraspol, Evgheni Șevciuck, a dat ordin militarilor să colecteze informații privind intențiile oponentului său de a cumpăra reprezentanții așa-zisei comisii electorale din regiune, oamenilor legii sau a alegătorilor în vederea falsificării scrutinului nerecunoscut din regiune privind alegerea „președintelui”.

Potrivit novostipmr.com, Șevciuk a ținut recent un discurs în fața cetățenilor în care a declarat că foarte mulți locuitori din regiune i s-au adresat cu rugămintea ca alegerile să fie trasparente. „Vă informez că militarilor li s-a dat ordin să demareze colectarea informațiilor privind tentativele de a cumpăra reprezentanți ai așa-zisei comisii electorale din regiune, oamenilor legii sau a alegătorilor”, a anunțat ieri șeful administrației din stânga Nistrului.

În același timp, el i-a rugat pe alegători să informeze oamenii legii în cazul în care vor fi suspuși presiunilor, amenințărilor și șantajului din partea candidaților la „preșidenție”. „Datoria noastră este de a servi patria și poporul, inclusiv în cazul falsificării alegerilor. Și să lupte împotriva acestor acțiuni pot doar adevărații ofițeri, judecătorii care trebuie să asigure securitatea și funcționarea statului de drept”, a mai spus Șevciuk.

Potrivit liderului nerecunoscut, în cazul în care cei care trebuie să-i apere pe cetățeni vor închide ochii la încălcările prevederilor electorale, atunci acest fapt va fi calificat drept trădare a poporului și vor fi pedepsiți.

Menționăm că scrutinul privind alegerea așa-zisului șef al statului din Transnistria va avea loc pe 11 decembrie, iar principalul său oponent este „președintele legislatiului”, Vadim Krasnoselski.

 

Sursa: http://moldnova.eu/ro/sevciuk-dat-ordin-militarilor-sa-combata-tentativele-oponentului-sau-de-falsifica-alegerile-10465.html/