26.04.2017: Dodon vrea să-i aducă oamenii în Parlamentul de la Chișinău, dar Krasnoselski îi DESFIINȚEAZĂ inițiativa. „POPULISM și praf în ochi”

Șeful statului Igor Dodon a declarat anterior că a discutat cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasniselski, despre posibilitatea ca acesta să aibă propria fracțiune în Parlamentul de la Chișinău, dacă va fi implementat sistemul de vot mixt. Krasnoselski, însă, îi respinge oferta.

Potrivit lui Krasnoselski, inițiativa partenerului său de dialog, Igor Dodon, privind adoptarea sistemului electoral mixt ar fi populistă. „Această inițiativă este populism curat și praf în ochi”, a declarat liderul separatist în cadrul unei întrevederi cu veteranii de la Tiraspol.

Citește și: Dodon: „Plahotniuc e într-o situație fără IEȘIRE. Pasul nostru e RISCANT, dar…”. Vrea să aducă oamenii lui Krasnoselski în Parlament

Acesta a mai adăugat că, în cadrul întrevederii cu Dodon, au convenit să rezolve problemele reale ale oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, dar să nu se atingă de problemele politice. „Eu din start am pus condiția să nu abordăm chestiuni ce țin de statutul Transnistriei. Statutul nostru este deja stabilit – independența”, a subliniat acesta.

De asemenea, Krasnoselski a menționat că nu va permite deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană și că cetățenii din stânga Nistrului nu vor participa la scrutinul parlamentar din 2018.

„Noi nu împărțim transnistrienii în cetățeni ai Moldovei, Ucrainei sau Rusiei. Avem poporul transnistrean. Poporul transnistrean, conform legii din R. Moldova, nu poate participa la alegerile desfășurate pe teritoriul R. Moldova. Noi vom acționa în conformitate cu Constituția noastră și legile transnistrene. Și dacă legea din R. Moldova prevede ca transnistrenii să nu participe la votare, atunci nici nu va participa. Cred că e corect așa”, a conchis Krasnoselski.

 

Sursa: http://www.ziarulnational.md/dodon-vrea-sa-i-aduca-oamenii-lui-krasnoselski-in-parlamentul-de-la-chisinau-dar-ultimul-ii-desfiinteaza-initiativa-populism-si-praf-in-ochi/