26.02.2015: Transnistria a schimbat drastic regulile. Sume mari de bani în valută nu mai pot fi trecute la vamă fără declarații

În Transnistria au intrat în vigoare norme noi privind transportul valutei. 

Cei care vor să treacă peste așa-zisa graniță valută în sumă totală de peste 5 000 de dolari vor fi obligați să competeze declarații vamale, să prezinte acte care să demonstreze proveniența banilor și să achite o taxă în mărime de 0,18% din suma transportată, adică 1,8 dolari din fiecare mie.

Până acum, transnistrenii permiteau transportarea liberă peste graniță a sumelor echivalente cu 10 000 de dolari, dublu față de cât se impune în prezent.

Persoanele fizice care vor transporta valută vor fi obligate să prezinte așa-numitor vameși transnistreni documente bancare pentru a demonstra că valuta a fost extrasă dintr-un depozit, a fost transferată din străinătate pe un cont sau a fost cumpărată la casele de schimb valutar.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/transnistria-a-schimbat-drastic-regulile-sume-mari-de-bani-in-valuta-nu-mai-pot-fi-trecute-la-vama-fara-declaratii/