26.01.2015: Kosacev: Dacă va fi nevoie, Rusia va lansa un desant în regiunea transnistreană

Rusia nu va părăsi populația transnistreană la nevoie și nu va permite blocarea republicii nerecunoscute. Iar dacă va fi nevoie Moscova va lansa un desant în regiune. Declarația a fost făcută sâmbătă de preşedintele comisiei de relaţii externe a senatului rus, Constantin Kosacev, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC.

„Dacă va fi necesar vom lansa un desant. Este absolut inacceptabil pentru Rusia să permită blocada Transnistriei, să le întoarcem spatele celor care au avut încredere în noi. Vom încerca să eliminăm această blocadă prin înțelegerile politice”, a spus senatorul Konstantin Kosacev.

Potrivit oficialului rus, Moscova încearcă să găsească soluții care ar putea păstra actualul statut al regiunii. „Doar, pe lângă politică mai există geografie. Dacă vom accepta varianta enclavelor (nu e vorba de Kaliningrad) în acest caz ne va împiedica dacă nu toată lumea, atunci majoritatea țărilor care vor sta între noi. Și e un scenariu dificil nu numai pentru Rusia. Este, în primul rând, un scenariu dificil pentru Transnistria” a conchis Kosacev.

 

Sursa: http://www.timpul.md/articol/kosacev-daca-va-fi-nevoie-rusia-va-lansa-un-desant-in-regiunea-transnistreana-68891.html