25.12.2014:Șevciuk amenință Chișinăul! Liderul de la Tiraspol admite că ar putea avea loc confruntări militare

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, acuză Chișinăul de tensionarea situaţiei în zona de securitate. Evgheni Șevciuk amenință cu măsuri de răspuns și admite chiar confruntări militare.

El s-a arătat nemulțumit, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, că, în acest an, au fost intentate 80 de dosare penale pe numele funcționarilor din regiunea transnistreană.

“Continuarea unei asemenea politici poate genera confruntări militare în zona de securitate. Regiunea transnistreană dispune de suficientă putere și resurse pentru a răspunde pe măsură. Noi credem că la etapa actuală trebuie să acționăm diplomatic, să ne adresăm atât Moldovei, cât și celorlalte țări din formatul de negocieri pentru a le explica, dar și pentru a da de înțeles cine se face responsabil de tensiunile din zona de securitate”, a declarat liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc.

Reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare au declarat pentru Publika TV că vor oferi mai tarziu un comentariu la declaraţiile lui Şevciuk.

 

Sursa: http://www.publika.md/–evciuk-ameninta-chisinaul-liderul-de-la-tiraspol-admite-ca-ar-putea-avea-loc-confruntari-militare_2197431.html