25.10.2016: Eugen Tomac: Unirea, fără regiunea transnistreană

Unirea Republicii Moldova cu România se va face fără regiunea transnistreană, spune deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară. 

Eugen_Tomac

Într-un interviu pentru RFI, Tomac a precizat că, pentru materializarea proiectului unionist, va fi nevoie şi de „un dialog Bucureşti-Bruxelles-Moscova”.

„Indiscutabil că în cazul în care vom ajunge la masa unor negocieri pe acest subiect, situaţia transnistreană trebuie soluţionată. Eu cred, personal, că unirea Republicii Moldova cu România se va face fără Transnistria, fără regiunea de dincolo de Nistru. Este un subiect pe care politicienii trebuie să-l privească cu foarte mult realism”, a adăugat deputatul.

„Eu am fost acum două luni la Tiraspol, am văzut exact ce se întâmplă în Transnistria. Din nefericire, acea zonă este profund rusificată şi Rusia a avut grijă în cei 25 de ani de separatism transnistrean să-şi impună punctul de vedere”, a mai spus Eugen Tomac, care mai crede că subiectul unirii României cu Republica Moldova „nu poate fi evitat”.

 

Sursa: http://infoprut.ro/45550-eugen-tomac-unirea-fara-regiunea-transnistreana.html