25.08.2015: Sikorski: UE și NATO ar trebui să se ocupe de soluționarea conflictului transnistrean

Politicianul polonez Radoslaw Sikorski consideră că un dialog cu președintele Vladimir Putin pe marginea ,,retragerii trupelor ruse din estul Ucrainei” va fi posibil numai după ce acesta va fi convins de costurile mult prea mari pe care le comportă conflictul din Donbas pentru statul pe care îl conduce. 

 

,,Este dificil să previzionăm intențiile unei persoane, însă ne putem concentra asupra rezultatelor acțiunilor sale. Trebuie să îi arătăm președintelui Putin că agresiunea rusească nu poate fi transferată și în interiorul spațiului NATO. Trebuie să îl convingem pe președintele Putin că orice continuare a agresiunii împotriva Ucrainei presupune continuarea unui conflict armat în care el nu poate câștiga”, a declarat Sikorski pentru CNN, citat de NewsRin.ru.

 

Sikorski a mai precizat că numai după ce președintele rus va înțelege aceste aspecte, va putea să admită retragerea trupelor din Ucraina. ,,Ar fi perfect dacă aceste discuții ar fi inițiate și coordonate de Uniunea Europeană și SUA și dacă ar atinge și alte conflicte înghețate din fosta URSS: conflictul transnistrean, cele din Caucaz și alte câteva regiuni”, a concluzionat politicianul polonez.

Sursa: http://infoprut.ro/40962-sikorski-ue-si-nato-ar-trebui-sa-se-ocupe-de-solutionarea-conflictului-transnistrean.html