25.07.2014: Poziția Ucrainei cu privire la reglementarea transnistreană Sursa: Ziarul de Gardă — http://www.zdg.md/stiri/pozitia-ucrainei-cu-privire-la-reglementarea-transnistreana

Recent, în mass-media au apărut știri potrivit cărora Ucraina intenționează să solicite retragerea „pacificatorilor” ruși din Transnistria, anularea acordurilor din 1995. În acest sens, Ambasada Ucrainei în Republica Moldova a făcut următoarele declarații:
„Ucraina continuă să-și îndeplinească obligațiile asumate cu privire la garantul procesului de negocieri în formatul „5 +2” și rămâne un mediator în cadrul negocierilor privind reglementarea transnistreană. Poziția noastră rămâne neschimbată: conflictul transnistrean trebuie să fie rezolvat pe cale pașnică, prin negocieri și pe baza integrității teritoriale a Republicii Moldova, luînd în calcul și interesul populației din Transnistria. Conducerea statului ucrainean și în viitor va fi de părere că reglementarea conflictului transnistrean trebuie să fie discutată și convenită în formatul  „5 +2” la care să participe toți membrii săi”, au declarat reprezentanții Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Sursa: Ziarul de Gardă — http://www.zdg.md/stiri/pozitia-ucrainei-cu-privire-la-reglementarea-transnistreana