25.05.2015: Un alt militar rus ce incerca sa ajunga in Transnistria, intors de pe Aeroportul din Chisinau

Unui ofiter al Armatei ruse in tranzit spre Transnistria, i s-a refuzat vineri accesul pe aeroportul din Chisinau. Acesta a fost intors din drum la Aeroportul Chisinau pentru ca ar fi venit in misiune militara nedeclarata. Site-urile de stiri de la Chisinau spun ca rusul de 30 de ani retinut vineri este ofiter in armata rusa si avea de gând sa mearga in Transnistria. Un incident similar in care fusesera implicati doi presupusi militari rusi a avut loc la aeroportul capitalei la 14 mai. Noul incident vine la o zi dupa ce Rada ucraineana a aprobat joi anularea a cinci acorduri de securitate cruciale cu Moscova, inclusiv unul care permitea rusilor sa transporte personal militar spre regiunea transnistreana, in sprijinul operatiunii de mentinere a pacii.

Rada Suprema de la la Kiev a denuntat acordul cu Moscova privind traversarea teritoriului ucrainean de catre trupele ruse care se afla pe teritoriul Republicii Moldova, in regiunea separatista Transnistria In aceste zile, lunetistii rusi cantonati in Transnistria desfasoara o serie de exercitii militare. In cadrul antrenamentelor lunetistii s-au concentrat pe asigurarea securitatii in cazul atacului de grupuri de diversionisti, deasemenea asigurarea securitatii pentru coloanele de transport si confectionarea podurilor de acces. Antrenamentul se va desfasura pe o perioada de cateva saptamani, timp in care militarii isi vor imbunatati experienta in domeniul tragerii, camuflarii, descoperirea si distrugerea potentialilor dusman.

 

Sursa: http://karadeniz-press.ro/kara/un-alt-militar-rus-ce-incerca-sa-ajunga-in-transnistria-intors-de-pe-aeroportul-din-chisinau/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KaradenizPress+%28Karadeniz+Press%29