25.02.2015: Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael ScanlanComunicat de presă

25 februarie 2015

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan

 

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Victor Osipov, a avut astăzi, 25 februarie, o întâlnire cu Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan.

În cadrul întrevederii a fost trecută în revistă situația în raioanele de est ale Republicii Moldova, în Zona de Securitate, dar și în procesul de reglementare a conflictului de pe Nistru. Vicepremierul a menționat că investirea unui nou Guvern ar putea fi o oportunitate pentru a da impulsuri pozitive, atât în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, cât și în negocierile în cadrul formatului „5+2”. Victor Osipov a subliniat drept un obiectiv comun important menținerea stabilității și a climatului de pace în regiune, dar și căutarea unor noi posibilități de activizare a Grupurilor de lucru pentru măsurile de consolidare a încrederii, care trebuie să ajute la eliminarea problemelor sensibile.

La rândul său, Michael Scanlan a susținut importanța reluării unui dialog activ în formatul 1+1, în cadrul grupurilor de lucru și în alte formate, pentru a discuta întregul spectru de probleme de interes sporit pentru ambele părți, și pentru a crea o dinamică pozitivă a procesului de reglementare. El a salutat o asemenea disponibilitate din partea autorităților moldovenești, care este anunțată după pauza cauzată de alegerile parlamentare și procesul de formare a guvernului.

 

Biroul pentru reintegrare