24.12.2015: Veste bună: De sărbători, regimul de trecere a hotarului administrativ pe Nistru va fi simplificat

Regimul de trecere a hotarului administrativ pe Nistru va fi simplificat, de sărbători. La o înţelegere prealabilă în această privinţa s-a ajuns în cadrul negocierilor la Comisia Unificată de Control. Decizia finală va fi luată însă de liderii de la Chişinău şi Tiraspol.

Copreședinții Comisiei Unificate de Control au declarat că monitorizarea zonei de securitate va continua, în regim simplificat, şi în perioada vacanţei de iarnă.

“Zilnic, informaţia despre situaţia în zona de securitate va fi centralizată la statul major comun al forţelor misiunii de menţinere a păcii. Toţi membrii CUC vor fi informaţi despre această situaţie şi, în caz de necesitate, vom fi gata să ne reunim, pentru a lua decizii, mai mult sau mai puţin urgente”, a declarat şeful delegaţiei Tiraspolului la Comisia Unificată de Control, Oleg Beleakov.

Membrii Comisiei Unificate de Control se aşteaptă ca, după adoptarea deciziei finale privind simplificarea regimului de trecere a hotarului administrativ, cozile se vor micşora.

“Astfel de decizii se stabilesc la un nivel mai înalt, în cadrul discuţiilor în format 1+1. Am abordat acest subiect la nivelul co-preşedinţilor şi a membrilor comisiei din partea Ucrainei şi cea a OSCE. Am fost asigurat că totul va fi cum trebuie”, a spus şeful delegaţiei Chişinăului la Comisia Unificată de Control, Ion Solonenco.

Înainte de a pleca în vacanţă, delegaţia Chişinăului la Comisia Unificată de Control i-a decorat cu medalia “Pentru Misiuni Umanitare şi de Menţinere a Păcii” pe reporterul Publika TV Oxana Bodnar şi operatorul Igor Crocos

 

Sursa: http://www.publika.md/veste-buna-de-sarbatori-regimul-de-trecere-a-hotarului-administrativ-pe-nistru-va-fi-simplificat_2483371.html