24.08.2016: Saakașvili: Vom construi o nouă cale ferată care va ocoli Transnistria separatistă

Autoritățile de la Tiraspol șantajează conducerea regiunii Odessa, acesta fiind unul dintre motivele de ce s-a început construcția unei noi căi ferate care va ocoli regiunea transnistreană. Declarațiile au fost făcute de guvernatorul regiunii Odessa Mihail Saakașvili într-un comentariu pentru postul ucrainean de televiziune NewsOne, citat de Agora.

„În acest moment începem construcția unei noi căi ferate. Astăzi trenurile ajung în Republica Moldova și România prin Transnistria, cea din urmă ne șantajează. Noi am ajuns la un acord ca să construim calea ferată direct din regiunea Odessa în Republica Moldova, în Uniunea Europeană ocolind Transnistria separatistă”, a declarat Saakașvili.

„Cu alte cuvinte, la noi va apărea un drum până în București, Odessa – Reni, la noi va apărea o cale ferată până în Uniunea Europeană și alte lucruri care vor consolida prezența Ucrainei în regiune”, a mai spus guvernatorul regiunii Odessa.

 

Sursa: http://agora.md/stiri/21811/video–saakasvili-vom-construi-o-noua-cale-ferata-care-va-ocoli-transnistria-separatista