24.04.2015: Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, E.S. Farit Muhametşin

 

Comunicat de presă

24 aprilie 2015

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, E.S. Farit Muhametşin

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, E.S. Farit Muhametşin.

Ambasadorul l-a felicitat pe Victor Osipov cu începutul activ al activității sale în funcţia de viceprim-ministru pentru reintegrare al Republicii Moldova, precum și cu nominalizarea în calitate de Co-președinte al comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare. Farit Muhameșin a subliniat necesitatea aprofundării cooperării bilaterale dintre cele două țări și o serie de oportunități care există în acest sens.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, aspectele dialogului între Chişinău şi Tiraspol, precum şi perspectivele continuării negocierilor în formatul “5+2”. De asemenea, a fost abordată problema cu accesul fermierilor din raionul Dubăsari la pământurile lor de după traseul Camenca-Tiraspol, precum şi situația în Zona de securitate, inclusiv problemele Misiunii de pacificare și ale Comisiei Unificate de Control.

Vicepremierul a reiterat necesitatea ca participanții la procesul de reglementare transnistreană să renunțe la acțiuni contraproductive, la gândirea inertă, și să identifice soluții și oportunități așteptate de populația de pe ambele maluri ale Nistrului. În mod special, la întrevedere s-a discutat despre necesitatea de a crea un climat favorabil pentru cooperarea comercial-economică moldo-rusă, inclusiv având în vedere agenții economici din regiunea transnistreană.

 

Biroul pentru reintegrare