24.02.2015: Tiraspolul a făcut public planul măsurilor suplimentare de stabilizare a situaţiei social-economice

Guvernul autoproclamatei RMN a publicat planul măsurilor suplimentare, menite să stabilizeze situaţia social-economică din Transnistria.

Documentul, citat de agenţia “Infotag”, este orientat, în particular, spre “minimizarea fenomenelor de criză avînd în vedere posibila evoluţie a scenariului negativ de influenţare a factorilor economici externi asupra economiei RMN”.

Printre măsurile propuse figurează extinderea interacţiunii cu Ucraina şi Moldova în baza unui comerţ reciproc simplificat şi ridicarea măsurilor restrictive; desfăşurarea amnistiei financiare şi fiscale; introducerea taxelor de import la mărfurile produse şi în Transnistria; reducerea listei produselor care necesită certificare obligatorie; extinderea plăţilor non-numerar.

De asemenea, în opinia Guvernului, ieşirea din criză va fi facilitată de recunoaşterea certificatelor de corespundere la produsele importate din ţările Uniunii Euroasiatice; modificarea măsurii de responsabilitate pentru încălcarea disciplinei preţurilor şi legislaţiei antimonopol; acordarea gratuită a terenurilor agricole pentru prelucrare pe termen lung; privatizarea obiectelor folosite nu după destinaţie; reducerea ratei impozitului social unic pînă la 12%.

Ministerului Dezvoltării Economice a primit dispoziția ca pînă pe 1 martie să elaboreze un proiect de lege pentru realizarea acestui plan.

 

Sursa: http://www.noi.md/md/news_id/56816