24.02.2014: “PRAVÎI SEKTOR” transmite UN MESAJ Tiraspolului

Un mesaj postat pe un site de socializare de către reprezentanții “PRAVÎI SEKTOR”  din  Ucraina i-a alarmat pe oficialii de la Tiraspol. Aceștia susțin că plasarea pozei cu steagul ucrainean pe care este imprimat cuvîntul Tiraspol, este o aluzie directă la faptul că revoluția de pe Euromaidan s-ar putea muta la Tiraspol, acolo unde locuiesc peste 160.000 de ucraineni, dintre care aproximativ 130.000 cu cetățenie ucraineană.

Potrivit agenției de știri ” Tiras “,  în mijlocul evenimentelor tumultoase de la Kiev a fost atins și subiectul Transnistriei , în contextul în care în regiunea separatistă locuiesc mulți ucraineni.

Agenția de la Tiraspol mai scrie că  Transnistria a condamnat în mod repetat acțiunile forțelor pro-europene , precum și activiștii care au ieși la protestele din Ucraina  iar atunci cînd situația a scăpat de sub control, liderul separatist, Evghenii Șevciuk  a introdus pe 21 februarie  un control sporit la frontiera cu Ucraina.

Menționăm că pozitia lui Dmitrii Iaros, liderul grupării “Sectorul Drept” este una  profund anti-rusească. El este cunoscut pentru sprijinul acordat cecenilor si georgienilor în timpul intervenției militare a Federației Ruse în aceste zone.

Sursa: http://deschide.md/tiraspolul-se-simte-amenintat-de-un-mesaj-al-unei-grupari-anti-ruse-din-ucraina/#ixzz2uDcHz159