22.12.2015: COMUNIŞTII TRANSNISTRENI AU ÎNDEMNAT CONCETĂŢENII SĂ SE UNEASCĂ „ÎMPOTRIVA PERICOLULUI DICTATURII”

Comitetul central al Partidului Comunist din Transnistria (PCT) a îndemnat locuitorii regiunii „să se unească împotriva pericolului instaurării dictaturii, care ameninţă Transnistria”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta se vorbeşte în declaraţia CC PCT privind „persecutarea de către oligarhii transnistreni a forţelor pro-ruse”. Astfel comuniştii au apreciat arestul de către organele de drept a liderului liberal democraţilor din Transnistria, Serghei Diligula, pentru organizarea mitingului ilegal la Tiraspol împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare.

CC este convins că noua componenţă a Parlamentului va aviza pozitiv şi lipsirea imunităţii de deputat a altor organizatori ai acţiunii de protest – liderul PCT, deputatul Oleg Horjan, şi preşedintele mişcării „Признание”, Veaceslav Tobuh.

„Suntem siguri că represiunile politice sunt acţiuni conştiente ale oligarhilor transnistreni, care controlează majoritatea parlamentară. Scopul este de a exercita presiuni şi de a nu oferi posibilitatea de a verifica legalitatea alegerilor din 29 noiembrie. Asemenea acţiuni sunt legate de aspiraţia de a elimina din câmpul politici partidele pro-ruse din Transnistria, de a slăbi poziţia Rusiei pe malurile Nistrului, de a-i face pe unii politicieni pro-ruşi să tacă”, consideră autorii declaraţiei.

În opinia lor, aceasta „poate duce la instalarea în Transnistria a regimului oligarhic, unde nu va fi loc pentru libertăţi democrate, la slăbirea forţelor pro-ruse în Transnistria şi, în final, la renunţarea ideii de integrare a RMN în FR”.

CC PCT a atenţionat despre acest fapt Preşedintele FR şi conducerea Dumei de Stat.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/215188/