22.09.2017: Membrii LACT – invitații Filialei Judeţene Sibiu a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere

În cursul zilei de 21 septembrie a.c., membrii Laboratorului pentru Analiza Conflictului Transnistrean (prof.univ.dr. Eugen Străuțiu, lector univ.dr. Nicoleta Munteanu, asist.univ.dr. Marius Șpechea) au fost invitații Filialei Judeţene Sibiu „General Ilie Şteflea” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Mili­tare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR), pentru a prezenta proiectul și cartea „Dosarele conflictului transnistrean”.

DSC08752

Activitatea recentă a LACT a fost prezentată de către lector univ.dr. Nicoleta Munteanu, cu un accent deosebit asupra proiectelor finanțate de către Ministerul Afacerilor Externe al României cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Programului de Asistență pentru Dezvoltare al României.

DSC08767

Proiectul și cartea „Dosarele conflictului transnistrean” au fost descrise de către autorul cărții cu același nume, prof.univ.dr. Eugen Străuțiu. A urmat o dezbatere. Membrii Filialei Judeţene Sibiu a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Mili­tare în Rezervă şi în Retragere au fost interesați de metodologia proiectului, situații socio-politice concrete din Transnistria, perspectivele de soluționare a conflictului, poziția și rolul României față de acest conflict.

DSC08750

Evenimentul a fost organizat și moderat de către președintele Filialei Judeţene Sibiu a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Mili­tare în Rezervă şi în Retragere, col. (rez) Ioan Părean.