22.09.2014: Chişinăul şi Tiraspolul admit existenţa unor tensiuni fără precedent

Reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului Eugen Carpov şi, respectiv, Nina Ştanski, au recunoscut vineri că exstă tensiuni mari şi părţile nu pot reuşi să identifice soluţii practic nici lam un subiect problematic.

Cei doi au avut vineri o nouă rundă de discuşţii la Chişinău, dar fără niciun rezultat. Printre subiectele cele mai importante au fost libertatea circulaţiei şi problema terenurilor agricole care aparţin locuitrilor din dreapta 
Nistrului dar care sunt situate în regiunea controlotae de regimul separatist.

Relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol sunt mai tensionate ca niciodată, a declarat presei Nina Ştanski. „Relaţiile sunt destul de încordate, mai încordate ca niciodată totuşi discuţiile trebuie să continue”, a declarat ea.

Eugen Carpov a confiormat aceste declaraţii, precizând că această situaţie a fost provocată de Tiraspol. „Sunt tensionate în primul rând pentru că nu există un dialog în formatele anterioate. Negocierile în formatul 5+2 au fost amânate pentru a treia oară de Tiraspol, care blochează şi întâlnirile la un nivel mai înalt, dintre Evgheni Şevciuk şi Iurie Leancă”, potrivit lui Carpov.

El a precizat că părţile nu au ajuns la un consens nici în privinţa viitoarei runde de negocieri, în condiţiile în care Chişinăul insistă asupra organizării acesteia, dar Tiraspolul refuză.. Cei doi vr continua discuţiile la 6 octombrie.

 

Sursa: http://www.evz.md/ro/politica/item/6954-chisinaul-si-tiraspolul-admit-existenta-unor-tensiuni-fara-precedent.html