22.07.2015: Cei mai mari contribuabili ai Transnistriei au redus încasările la buget

Dinamica încasărilor fiscale ale întreprinderilor transnistrene la bugetele de toate nivelele ale autoproclamatei RMN continuă să scadă. La începutul lunii iulie din partea a 50 mari întreprinderi contribuabili au fost încasate cu 158 mil. ruble (15%) mai puţin decât în primul semestru al anului trecut.

Potrivit agenţiei “Infotag”, cu referire la datele Ministerului Finanţelor din regiune, compania “Sheriff” din Tiraspol tradiţional este lider în lista celor mai mari contribuabili ai autoproclamatei RMN. Totodată, tot Sheriff a înregistrat cea mai mare diminuare a plăţilor la toate bugetele – cu 149,4 mil. ruble (46%) – până la 175,3 mil. rub. ($15,8 mil.).

Pe locul doi în lista plăţilor fiscale diminuare este cea mai mare întreprindere de croitorie din regiune – “Tirotex”. Comparativ cu indicii din anul trecut plăţile acesteia s-au redus cu mai bine de 20,1 mil. rub. (40,1%).

Pe locul trei este operatorul de pe piaţa produselor petroliere, compania “Алмарсвет”, ale căror plăţi sunt mai mici cu 12,5 mil. rub.

Combinatul de vinuri şi coniacuri “KVINT” a redus plăţile fiscale cu 23%, Uzina de Ciment din Rîbniţa – cu 34,6%, Uzina Metalurgică din Rîbniţa – cu 16,3%, “Агропромбанк” – cu 14,7%, Sberbank – cu 11,8%.

Ministerul Finanţelor menţionează că încasările fiscale la bugetele de diferite nivele s-au redus cu 346 mil. rub. Totodată, datoria formată în urma finanţării parţiale a articolelor protejate social a atins 445 mil. rub., inclusiv datorie la achitarea salariilor şi pensiilor – 397 mil. rub.

 

Sursa: http://www.noi.md/md/news_id/65442#close