22.05.2017: Întrevederea Viceprim-ministrului Gheorghe BĂLAN cu reprezentantul special al Federaţiei Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev

Întrevederea Viceprim-ministrului Gheorghe BĂLAN cu reprezentantul special al Federaţiei Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi, 22 mai, o întrevedere cu reprezentantul special al Federaţiei Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii înregistrate în dosarul transnistrean, unor aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol, precum şi asupra perspectivelor de avansare în procesul de negocieri.

Gheorghe Bălan a menţionat deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru dinamizarea dialogului în cadrul tuturor platformelor existente de negocieri.

La rândul său, Ambasadorul S. Gubarev a apreciat poziția în cauză și a exprimat speranţă în atingerea acestui deziderat.

La finele întrevederii interlocutorii au exprimat necesitatea focusării eforturilor spre identificarea unor soluţii viabile pe marginea problemelor existente, favorabile intereselor populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului.

Fotografia postată de Biroul politici de reintegrare.
Sursa: https://www.facebook.com/Biroul-politici-de-reintegrare-1399244030299700/?hc_ref=SEARCH