22.04.2015: Candu: Chișinăul trebuie să vină cu soluții pentru criza economică din Transnistria

Președintele parlamentului Andrian Candu a declarat ieri seara la emisiunea Fabrika că regiunea transnistreană are nevoie de investiții, iar autoritățile de la Chișinău trebuie să vine cu propuneri şi soluții pentru a depăși criza economică în care se află regiunea la moment.

“Pe mine nu mă interesează autoritățile din Transnistria, dar cetățenii din regiune, care sunt cetățeni ai Republicii Moldova şi care suferă acum din punct de vedere economic destul de mult”, a spus Candu.

Candu a recunoscut că situația din Moldova nu este excelentă, dar destul de bună în comparație cu regiunea transnistreană, unde potrivit lui se înregistrează 30 – 50 la sută din plăți și se închid întreprinderi.

“Nu zic că la sărăcia noastră să dăm totul celuilalt, însă cu siguranță sunt soluții, trebuie să venim cu investiții, cu foarte multe propuneri”, a propus Candu.

În acest context el s-a întrebat retoric cu ce n-am reușit noi să atragem cetățenii din regiune și câte proiecte de infrastructură comune, cu fonduri europene au fost propuse de către Republica Moldova părții stângi a Nistrului?

 

Sursa: http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=30025