22.03.2017: Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu membrii Grupului Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova. Subiectele abordate

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a primit astăzi, 22 martie, delegaţia Grupului Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova, condusă de Preşedintele Grupului Arta Dade.

Membrii delegaţiei au fost informaţi despre ultimele evoluţii în procesul de reglementare transnistreană, inclusiv despre acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti pentru identificarea unor soluţii viabile pentru problemele cu care se confruntă populaţia din stânga Nistrului.

Viceprim-ministrul s-a referit de asemenea la subiectele prioritare de pe agenda procesului de reglementare transnistreană: eliminarea barierelor existente în calea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor între cele două maluri ale Nistrului, asigurarea condiţiilor pentru funcţionarea şcolilor din regiunea transnistreană cu predare în baza grafiei latine, deschiderea podului peste râul Nistru dintre localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc, precum şi elaborarea statutului juridic special al regiunii transnistrene în cadrul formatului de negocieri “5+2″în condiţiile asigurării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Preşedinta Grupului AP OSCE pentru Moldova, Arta Dade, a încurajat autorităţile să continue reformele iniţiate, pentru ca rezultatele acestora să fie resimţite de toţi cetăţenii, inclusiv de cei din regiunea transnistreană.

Parlamentarii europeni au dat asigurări că vor acorda şi în continuare suportul politic necesar în procesul de soluţionare a problemei transnistrene, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Sursa: http://www.publika.md/gheorghe-balan-s-a-intalnit-cu-membrii-grupului-adunarii-parlamentare-a-osce-pentru-moldova-subiectele-abordate_2933361.html#ixzz4c51q3OwX