22.01.2015: Serghei Pirojcov: Transnistria încearcă să obţină excluderea Ucrainei din formatul 5+2!

După cum relatează TRIBUNA, el menţionează că Transnistria încearcă să folosească argumentul precum că Ucraina nu ar face faţă funcţiei sale de mediator în acest proces.

Ex-Ambasadorul afirmă că acest lucru se resimte în special după ce Ucraina a intensificat lupta cu corupţia, inclusiv la frontieră. „Pentru Transnistria aceasta este destul de simţitor şi acum ei pun problema că Ucraina nu face faţă funcţiei sale de mediator pentru că nu se ţine de obligaţiunile de a nu admite bariere artificiale în calea liberei circulaţii a mărfurilor, oamenilor etc. Deoarece noi am închis frontiera practic pentru toţi deţinătorii de paşapoarte ruseşti ce locuiesc în Transnistria, iar ei sînt acolo peste 150 mii, pentru ei asta e destul de sensibil”, a spus Serghei Pirojcov.

Ex-Ambasadorul a mai menţionat că, în plus, vama a început să controleze strict mărfurile supuse accizelor: ţigaretele, alcoolul, „iar aceasta este sursa de bază de venit pentru autorităţile locale”.

 

Sursa: http://tribuna.md/2015/01/20/serghei-pirojcov-transnistria-incearca-sa-obtina-excluderea-ucrainei-din-formatul-52/