22.01.2015: Funcţionarii din Transnistria îşi vor primi salariile cu întârziere

Administraţia de la Tiraspol anunţă că va achita cu întârziere salariile bugetarilor din cauza încasărilor reduse în bugetul regiunii.

De la începutul anului, încasările s-au redus de 4 ori.
Dacă în primele 20 de zile ale anului 2014 în buget au fost acumulate peste 60 de milioane de ruble (peste 75 de milioane de lei), atunci în perioada similară a anului curent s-au acumulat doar 16 milioane de ruble (circa 20 de milioane de lei), transmite IPN. Presa din regiune scrie că întârzieri la salarii vor avea loc nu doar la Tiraspol, ci şi la nivel local, în raioane precum Grigoriopol, Slobozia, Camenca şi Dubăsari. Acum doar raionul Râbniţa se descurcă să achite salariile din veniturile pe care le are la nivel local.

Cauza acumulărilor mai mici în bugetul regiunii este explicată prin reducerea comerţului extern al oamenilor de afaceri din stânga Nistrului, pe fundalul situaţiei instabile în Ucraina.   Administraţia din regiune nu menţionează nimic legat de ajutorul umanitar oferit frecvent de Federaţia Rusă până acum. Tiraspolul are restante salariale încă de anul trecut. De la începutul anului curent, administraţia transnistreană a redus în jumătate suplimentul la pensii. Experţii apreciază că în anul curent bugetul regiunii transnistrene va avea un deficit de peste 40%.

Sursa: http://adevarul.ro/moldova/actualitate/functionarii-transnistriaisi-vor-primi-salariile-intarziere-1_54bfbe5a448e03c0fdd1c2bd/index.html