22.01.2014: KGB transnistrean impune restricții membrilor Misiunii OSCE în Republica Moldova

Intr-un comunicat publicat pe site-ul KGB transnistrean, la data de 21 ianuarie 2014, această instituție acuză pe șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova de părtinire în prezentarea raportului pentru reuniunea plenară a Comitetului Permanent al OSCE din 21 noiembrie 2013, precum și de analize tendențioase prezentate în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 5 decembrie 2013.

Drept urmare, KGB transnistrean anunță restricții de circulație pentru membrii Misiunii OSCE în Republica Moldova – cu excepția membrilor Misiunii care lucrează în Comisia Unificată de Control și a șefului Misiunii.

Funcţionarii OSCE vor putea ajunge în partea stângă a Nistrului, de la 1 februarie, numai prin două puncte de control din cele 22 existente. În declaraţia structurii de forţă din regiunea separatistă se menţionează că decizia a fost luată din cauza neînţelegerilor apărute între autorităţile de la Tiraspol şi angajaţii misiunii.

Anterior, reprezentantul politic al Tiraspolului la negocieri în formatul 5+2, Nina Ştanski, a calificat drept subiectiv raportul şefei misiunii OSCE în Moldova privind activitatea organizaţiei în regiune. În opinia lui Ştanski, implicarea OSCE împiedică reglementarea problemei transnistrene. Reprezentanţii OSCE şi-au exprimat îngrijorarea faţă de decizia structurilor de forţă ale Tiraspolului.

 

 

Detalii la http://kgb-pmr.com/news/269.