21.11.2016: PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL TRANSNISTRIEI VOR LUPTA ŞAPTE CANDIDAŢI

În buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din 11 decembrie din Transnistria vor fi incluse numele a şapte candidaţi. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul şedinţei CEC, când a fost înregistrat ultimul candidat – Irina Vasilachii.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul CEC-ului, preşedintele acesteia, Elena Gorodeţkaia, a spus că în această săptămână va fi aprobat textul buletinului şi peste 10 zile se va purcede la elaborarea buletinelor.

„Am discutat gradul de protecţie a buletinelor de identitate,precum şi măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a asigura votarea secretă. De asemenea, am luat o hotărâre privind cerinţele faţă de ecusonul observatorilor în ziua alegerilor. Acesta nu trebuie să conţină elemente de agitaţie pentru un anumit candidat”, a menţionat ea.

Potrivit ei, tot în această săptămână vor fi transmise listele cu alegători către comisiile electorale de la secţiile de votare.

„Aşteptăm alegătorii s-şi verifice datele personale. În prezent, comisiile completează invitaţiile pentru alegători. Acestea vor fi expediate în fiecare casă, pentru ca oamenii să vină să se găsească în liste şi să participe la vot”, a spus ea.

După cum a informat anterior INFOTAG, la funcţia de preşedinte al autoproclamatei RMN vor candida: preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, actualul lider de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, fostul ministru al Afacerilor Interne, Ghennadii Kuzmicev, liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, procurorul RMN, Alexandr Deli, directorul filialei de la Tiraspol a „Academiei Juridice din Odessa”, Vladimir Grogoriev, şi irina Vasilachi, care nu lucrează nicăieri.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/235206/