21.10.2014: Lavrov: SUA „au uzurpat” funcția de reprezentant al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Statele Unite ale Americii „au uzurpat” funcția de reprezentant al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru procesul de reglementare transnistreană, deoarece acest post este întotdeauna ocupat de diplomații americani. De această părere este ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite UNIMEDIA cu referire la Ria Novosti.

„Ne-am dori să-i chemăm pe americani la un lucru constructiv, deoarece ei sunt observatori (în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul “5 + 2”). Mai mult, ei au uzurpat funcția de reprezentant al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Se pare că ei moștenesc acest post – un american pleacă, alt american vine”, a declarat Lavrov ]n cadrul unei conferințe publice la Moscova.

Federația Rusă consideră această situație incorectă, când „o țară ține sub control un oricare proces de reglementare la infinit”, din această cauză la ultima numire în funcție guvernul rus a încercat să schimbe această practică.

„Însă nu a existat niciun alt doritor pentru acest post. În continuare vom avea un reprezentant american pentru procesul de reglementare transnistreană”, a subliniat Lavrov.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/lavrov-sua-au-uzurpat-functia-de-reprezentant-al-osce-pentru-procesul-de-reglementare-transnistreana-83322.html