21.09.2015: Un grup de activiști ucraineni din Odesa au blocat principalul drum de acces în Transnistria

Un grup de activiști din Odesa a blocat complet, timp de mai multe ore, activitatea punctului de trecere a frontierei „Cuciurgan” la granița moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean. Acțiunea are loc în semn de solidaritate cu blocada rutieră a Crimeii, care a fost declanșată pentru susținerea tătarilor din peninsulă.

Activiștii care au blocat acest punct de frontieră scriu pe rețele de socializare că la fel ca și Crimeea, enclava rusă de „Transnistria”, este total dependentă de Ucraina și în ceea ce privește produsele alimentare și căile de comunicare. Însă în schimb, populația din această parte ocupată a Moldovei este îndoctrinată cu propagandă antiucrainească și antieuropeană.

Organizatorii acțiunii au anunțat că dacă administrația de ocupație din Transnistria nu-și va revizui prioritățile, activiștii din Odesa sunt gata să blocheze toată frontiera „acestei regiuni ocupate a Moldovei” cu Ucraina, inclusiv, drumurile locale și de țară.

 

Sursa: http://www.moldova.org/foto-un-grup-de-activisti-ucraineni-din-odesa-au-blocat-principalul-drum-de-acces-in-transnistria/