21.09.2014: Tiraspolul nu va acredita Publika TV pentru filmări în stânga Nistrului. Cum argumentează Nina Ştanski decizia

Tiraspolul nu va acredita Publika TV, pentru filmări în stânga Nistrului. Potrivit reprezentantului politic al regiunii Nina Ştanski, subiectele difuzate de postul nostru de televiziune ar putea afecta imaginea reprezentanților administrației de la Tiraspol.

Şefa departamentului de externe de la Tiraspol nu a putut argumenta, cu exemple concrete, decizia de a nu elibera acreditări postului nostru de televiziune.

Practica de a refuza acordarea acreditărilor se face în cazul difuzării informaţiilor false care afectează negativ onoarea şi demnitatea unor reprezentanţi”, a declarat şefa departamentului de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski.

Nina Ştanski nu a putut spune nici ce subiecte ar fi prejudiciat onoarea şi demnitatea reprezentanţilor de la Tiraspol. Postul nostru de televiziune a relatat însă numeroase cazuri de încălcare a drepturilor elevilor şi profesorilor din şcolile cu predare în limba română din stînga Nistrului. De asemenea, a reflectat impedimentele impuse de Tiraspol fermierilor din raionul Dubăsari. În schimb, Ştanski a recunoscut că este o telespectatoare fidelă a Publika TV.

 “Eu urmăresc reportajele voastre, inclusiv cele care reflectă situaţia din Dubăsari. Câteodată sunt destul de amuzante”, a mai spus Ştanski.

Vicepremierul pentru Reintegrare susţine că acțiunile Tiraspolului încalcă dreptul la informare.

“Informaţia care a prezentat-o este că Publika TV a admis anumite reportaje care nu corespund rigorilor din regiunea transnsitreană. Este o nouă limitare inadmisibilă a dreptului ziariştilor la informaţie şi a dreptului cetăţenilor să obţină informaţia”, a menţionat vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Tiraspolul a încetat să elibereze acreditări pentru Publika TV, în august. La fel, Serviciul de presă al liderului regiunii transnistrene i-a interzis postului nostru să participe la evenimentele unde este prezent Evgheni Şevciuk.  

 

Sursa: http://www.publika.md/tiraspolul-nu-va-acredita-publika-tv-pentru-filmari-in-stanga-nistrului–cum-argumenteaza-nina-stanski-decizia_2092431.html