21.07.2017: Declarația de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Rep. Moldova, adoptată în Parlamentul de la Chișinău

Declarația propusă de PDM, prin care se solicită retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, a fost citită de la tribună de către Marian Lupu.

Sursă foto: diez.md

Declarația a fost votată cu 61 de voturi, după ce PSRM a părăsit sala.

Andrian Candu, președintele Parlamentului, a precizat că declarația politică urmează să fie semnată, adăugând că intră în vigoare la data adoptării.

„Constatând, cu regret, că astăzi, la aniversarea a 25 de ani de la încetarea ostilităților de pe Nistru, nerespectarea întocmai a prevederilor Acordului privind principiile soluționării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a R. Moldova, Parlamentul declară că staționarea continuă a trupelor Federației Ruse (…) constituie încălcări ale prevederilor constituționale, în special privind independența, suveranitatea și integritatea permanente ale R. Moldova”, se arată în textul declarației.

 

Sursa:

http://infoprut.ro/47777-declaratia-de-retragere-trupelor-ruse-de-pe-teritoriul-rep-moldova-adoptata-parlamentul-de-la-chisinau.html