21.07.2015: Fiul şefului departamentului de Interne de la Tiraspol, reţinut în Grecia. Tânărul riscă până la 15 ani de închisoare

Fiul aşa-numitului ministrul de Interne de la Tiraspol a fost reţinut în Grecia, la solicitarea poliţiei din Moldova. Maxim Kuzmiciov era anunţat în urmărire internaţională. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către şeful biroului din Moldova al Interpol, Fredolin Lecari.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, Maxim Kuzmiciov este acuzat de şantaj şi de crearea unei grupări criminale. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, Maxim Kuzmiciov este acuzat de şantaj şi de crearea unei grupări criminale. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a fost arestat pe Aeroportul din capitala Greciei. 

“Activitatea organizată a întregului Inspectorat General al Poliţiei. În cooperare cu Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, la data de opt Iunie Kuzmiciov a fost anunţat în căutare internaţională. Deja la data de 20 iulie, acest cetăţean a fost reţinut. În conformitate cu prevederile convenţiei cu privire la extrădare acest termen este de 40 de zile”, a declarat şef adjunct al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Viorel Țențiu. 

Fiul aşa-numitului ministrul de Interne de la Tiraspol este șef al direcției de combatere a corupției din stânga Nistrului şi se afla în vacanță în Grecia.

“Faptul că bănuitul a fost prins în afara hotarelor țării este un pas înainte. Acest lucru vorbește despre faptul că a prevalat justiția”, a declarat juristul Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Postică. 

Autoritățile separatiste de la Tiraspol ar putea întreprinde acțiuni de răspuns la reținerea lui Maxim Kuzmiciov, crede Ion Leahu, fost membru al Comisiei Unificate de Control.

“În primul rând, din păcate, ar putea fi vorba de școlile cu predare în limba română. În al doilea rând, este vorba de fermieri, mai ales că este în perioada recoltei. În al treilea rând, ar putea fi probleme de circulație pentru unii agenți economici și locuitori pe malul stâng al Nistrului”, a declarat fostul membru CUC, Ion Leahu. 

Presa menţionează că fiul aşa-numitului ministrul de Interne de la Tiraspolfigurează în dosarul “Vitalie Beșleagă”, un ales local din Varnița și proprietar al unei fabrici de apă minerală, care a fost arestat în noiembrie 2013 de către administrația transnistreană.

 

Sursa: http://www.publika.md/fiul-sefului-departamentului-de-interne-de-la-tiraspol-retinut-in-grecia-tanarul-risca-pana-la-15-ani-de-inchisoare_2360911.html