20.07.2016: RUSIA VA DESCHIDE ÎN TRANSNISTRIA 22 SECŢII DE VOT PENTRU ALEGERILE ÎN DUMA DE STAT

Rusia va deschide în Transnistria, pentru alegerile în Duma de Stat din 18 septembrie, 22 secţii de vot, inclusiv două speciale pentru militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruseşti şi pacificatori. Despre aceasta a comunicat marţi preşedintele CEC al autoproclamatei RMN, Elena Gorodeţcaia, la finele întrevederii cu delegaţia Dumei de Stat a FR din partea fracţiunii „Edinaia Rossia”, în frunte cu Artiom Turov.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul Sovietului Suprem (SS), ei special au sosit în Transnistria pentru a discuta pregătirile pentru alegeri, precum şi a aborda subiecte ce ţin de cooperarea cu partidul transnistrean „Obnovlenie”.

Preşedintele SS, Vadim Krasnoselschi, a salutat oaspeţii, exprimând recunoştinţă pentru că „deşi sunt antrenaţi în campania electorală pentru Duma de stat, ei au găsit timp pentru a se întrunit cu deputaţii transnistreni”.

„Este simbolic faptul că astăzi la Tiraspol s-a deschis o reprezentanţă a partidului „Edinaia Rossia”. Este o dovadă în plus a relaţiilor strânse de prietenie între RMN şi FR, cu care toţi transnistrenii asociază speranţele de viitor”, a spus el.

Potrivit spicherului, „participarea transnistrenilor la alegerile în Parlamentul rus este manifestare a participării la viaţa politică a Patriei mari”.

Şefa CEC din Transnistria a informat că la Tiraspol vor fi deschise nouă secţii de vot, la Bender – cinci, câte două la Rîbniţa şi Dubăsari, câte una în Camenca, Grigoriopol, Slobozia şi Dnestrovsk.

„În republică sunt peste 180 mii de cetăţeni care au deţin dreptul electoral al FR. Procesul de pregătire pentru alegeri este în desfăşurare. Setul de acţiuni preelectorale a fost coordonat cu Ambasada Rusiei la Chişinău”, a menţionat ea.

Turov s-a arătat mulţumit de modul în care au loc pregătirile pentru alegeri.

„Sperăm că locuitorii Transnistriei – cetăţeni ai FR, vor putea veni şi vota pentru un partid sau altul, sau pentru candidatul preferat. Fiecare cetăţean contează. Este important de a crea condiţii pentru ca oamenii să poată veni şi să-şi exprime opinia”, a spus deputatul, menţionând că în Transnistria sunt respectate toate condiţiile legislaţiei ruse pentru pregătiri electorale.

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, pentru alegerile în Duma de stat a FR din anul 2011 în Moldova au fost deschie 25 secţii de vot, inclusiv 24 pe teritoriul autoproclamatei RMN. Atunci la scrutin au participat 52 mii de cetăţeni ruşi, dintre care 2/3 au votat pentru „Edinaia Rossia”.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/228018/