20.05.2014: Şeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, s-a întâlnit cu studenţii şi profesorii de la ULIM şi USM

Şeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, s-a întâlnit la 19 mai 2014 cu studenţii şi profesorii de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Universitatea de Stat din Moldova.

În cadrul discuţiilor, Gheorghe Bălan a făcut o prezentare generală a ultimelor evoluţii în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi a subliniat importanţa promovării măsurilor de consolidare a încrederii pe cele două maluri ale Nistrului.

Totodată, Gheorge Bălan a făcut un schimb de opinii cu participanţii pe marginea parcursului european al Republicii Moldova şi perspectivele soluţionării conflictului transnistrean în contextul integrării europene a Republicii Moldova.

Studenţii au adresat întrebări Şefului Biroului, fiind interesaţi de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special de situaţia actuală din Ucraina şi impactul asupra Republicii Moldova.

Aceste întâlniri s-au desfăşurat în cadrul campaniei de informare “Europa pentru Fiecare”. Campania este implementată cu asistenţa tehnică oferită de Uniunea Europeană şi are ca scop informarea cetăţenilor despre obiectivele, acţiunile, provocările şi perspectivele reintegrării Republicii Moldova, în contextul procesului de integrare europeană.

În cadrul acestei campanii, Biroul pentru Reintegrare organizează o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, ai societăţii civile, jurnalişti, profesori şi studenţi din mai mute localităţi ale ţării.

 

 

Sursa: http://gov.md/libview.php?l=ro&idc=606&id=7673