20.03.2014: Deputat rus cere să fie recunoscută independența Transnistriei

Deputatul rus Roman Hudeakov a solicitat astăzi Dumei de Stat să recunoască independența Transnistriei. 

„Ținând cont de gravitatea și pericolul situației create, dar și de dorința locuitorilor din Transnistria, vă rog să examinați posibilitatea recunoașterii Transnistriei ca stat independent și anexarea ei la Federația Rusă”, a declarat Hudeakov de la tribuna legislativului rus.

Deputatul rus susține că noua putere de la Kiev a închis fără motive frontiera cu regiunea transnistreană, care s-a pomenit în blocadă.

Roman Hudeakov s-a arătat convins că locuitorii din regiunea transnistreană ar vota pentru Rusia, în cazul organizării unui referendum în acest sens.

„Transnistria a organizat un referendum în 2006 și oamenii au votat pentru anexarea la Rusia, dacă va fi nevoie Transnistria va mai organiza un referendum și va vota încă odată pentru Rusia”, a reiterat legiuitorul rus.

„Oamenii din Transnistria așteaptă acest lucru de mai mult de 20 de ani şi nu se mai poate aștepta. Transnistria este un avanpost al Rusiei, este o țară frățească locuită de ruși! Avem o cultură comună, aceeaşi limbă, o credință comună, toate astea ne unesc cu poporul Transnistriei! Noi trebuie neapărat să răspundem solicitărilor lor pentru a-i ajuta, altfel vom distruge Transnistria. Rusia nu poate să-și lase poporul frățesc în momentele grele”, a menționat Hudeakov.

Amintim că anterior, președintele așa numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a expediat o adresare președintelui Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, în care solicita examinarea posibilității anexării Transnistriei la Federația Rusă.

 
Sursa: http://jurnal.md/ro/news/deputat-rus-cere-sa-fie-recunoscuta-independen-a-transnistriei-1166274/