20.02.2016: DECLARAȚIE: „Avem idee națională – independența fără echivoc a Transnistriei”

Tiraspolul neagă „toate zvonurile” că ar duce negocieri cu Chișinăul privind renunțarea la „suveranitatea” Transnistriei, a afirmat într-o declarație pentru RIA Novosti așa-numitul președinte al sovietului suprem din Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Aș dori să profit de această ocazie pentru a risipi toate zvonurile privind „trădarea” intereselor republicii moldovenești nistrene. Avem trei ramuri ale puterii, există un președinte și ideea națională — independența fără echivoc a Transnistriei”, a declarat miercuri responsabilul transnistrean.

„Putem avea opinii diferite în ceea ce privește problemele economice, dar în privința ideii naționale și a factorilor externi, noi suntem uniți, atât președintele, cât și Sovietul Suprem și celelalte ramuri ale puterii”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Declarația sa intervine în contextul în care reprezentantul special al președinției în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, germanul Cord Meier-Klodt, afirmase miercuri că atât Chișinăul, cât și Tiraspolul sunt gata să reia negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean.

În același timp, pentru prima oară de când nu se mai află sub jurisdicția Chișinăului (1992), Transnistria — regiune separatistă din estul Republicii Moldova — a adoptat o doctrină militară, printr-un decret emis tot miercuri de așa-numitul președinte transnistrean, Evgheni Șevciuk.

Scopul principal ale politicii militare a Transnistriei vizează „menținerea păcii și securității, prevenirea pericolului de război și garantarea securității de stat față de amenințările militare posibile”.

Conform decretului menționat, printre sarcinile prioritare ale regimului de la Tiraspol figurează „apărarea suveranității și independenței naționale, asigurarea integrității teritoriale și inviolabilitatea frontierelor”.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/declaratie-avem-idee-nationala-independenta-fara-echivoc-a-transnistriei/