20.02.2014: Guvernul a aprobat regulamentul de selectarea proiectelor pentru reintegrarea ţării

Cabinetul de miniştri a aprobat, miercuri, regulamentul cu privire la modul de selectare şi evidenţă a proiectelor în cadrul programului activităţilor de reintegrare a ţării. Potrivit vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov, documentul stabileşte reguli unificate de prezentare a propunerilor de proiecte şi de utilizare transparentă a banilor acordaţi.
 
Eugen Carpov a amintit că este al patrulea an când bugetul de stat prevede o anumită sumă de bani pentru activități legate de procesul de reintegrare a țării. Anterior această sumă era de 10 milioane de lei, acum bugetul pentru activități de reintegrare a țării se cifrează la 15 milioane de lei. „Pentru o distribuire a acestor sume de bani în condiții de maximă transparență și pentru stabilirea unor criterii foarte clare de selectare a proiectelor care urmează să fie finanțate, am ajuns la concluzia că este nevoie de un regulament special”, a menționat Carpov.
Vicepremierului pentru Reintegrare spune că documentul stabilește modul de prezentare a propunerilor de proiecte, care este unul „unificat și standardizat”.
Potrivit lui Carpov, este formată deja o comisie multiinstituțională de selectare. Din componența acesteia fac parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei, Ministerului Justiției, Cancelariei de Stat și Biroului pentru Reintegrare.
 
 

Sursa: http://trm.md/ro/politic/guvernul-a-avizat-regulamentul-de-selectarea-proiectelor-pentru-reintegrarea-tarii/