19.12.214: EXCLUSIV // Un ofițer al Trupelor Căzăcești A FOST REȚINUT la Aeroport

Un ofițer din cadrul Trupelor Căzăcești a fost reținut aseară de către autoritățile Republicii Moldova pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta era pasagerul cursei aeriene Moscova – Chișinău și are mai multe antecedente penale. Informația a fost confirmată pentru deschide.md de către serviciul de presă al Departamentului Poliției De Frontieră.

Potrivit unor surse ale portalului deschide.md, persoana reținută este un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 39 de ani și este originar din stânga Nistrului, din localitatea Grigoriopol.

Sursele au mai declarat că reținutul are mai multe antecedente penale și face parte din Trupele Kăzăcești iar recent a primit gradul de General Maior, și un înalt ordin pentru merite deosebite.

Contactată telefonic Daniela Mânzatu, șefa serviciului de presă al DPF, a confirmat pentru deschide.md reținerea acestuia dar nu a putut oferi mai multe detalii.

Confirmăm reținerea unui cetățean al Republicii Moldova pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, care a intrat în țară, în jurul orei 01:00, fiind pasagerul unei curse aeriene Moscova-Chișinău. Acesta a fost preluat de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și de procurori.

SIS și PG nu au comentat acțiunile de reținere.

Deschide.md reamintește că la începutul lunii decembrie un reprezentant al gărzii kazace din Republica Populară Lugansk din estul Ucrainei a fost reținut de organele de forță ale Republicii Moldova la punctul de trecerea frontierei de la Aeroportul Internațional Chișinău.

 

Sursa: http://deschide.md/ro/news/social/9109/EXCLUSIV–Un-ofi%C8%9Ber-al-Trupelor-C%C4%83z%C4%83ce%C8%99ti-A-FOST-RE%C8%9AINUT-la-Aeroport.htm