19.10.2016: TRANSNISTRIA ESTE AVANPOSTUL DE SUD-VEST AL RUSIEI, CU CARE TREBUIE SĂ NE CONSOLIDĂM RELAŢIILE – DEPUTAT RUS

Transnistria este o parte integrantă a lumii ruse, avanpostul de sud-vest al Rusiei, cu care trebuie să ne consolidăm relaţiile economice şi culturale, dar şi cooperarea parlamentară. De această opinie este membrul Comitetului Dumei de Stat a FR pentru CSI, integrare euroasiatică şi relaţii cu concetăţenii, Artiom Turov, care a oferit un interviu pentru agenţia „FinEc”.

După cum a informat anterior INFOTAG, el a vorbit despre rezultatele vizitei sale în Transnistria, subliniind că acolo trăiesc „cetăţeni ruşi”.

„Acest pământ este legat de ţara noastră prin cultura şi istoria comună – să ne aducem aminte de numele lui Suvorov, Potemkin şi ale altor oameni de stat iluştri. Aici se află pacificatorii noştri, care, la vremea lor, au oprit conflictul sângeros şi continuă să-şi îndeplinească misiunea cu succes”, a spus el.

Întrebat dacă Transnistria într-adevăr s-a pomenit într-o blocadă din partea Ucrainei şi Moldovei, el a menţionat că „nu există un asemenea „cordon” univoc în jurul Transnistriei”.

„Cetăţenii circulă liber şi pe teritoriul Moldovei, şi pe cel al Ucrainei, dar se folosesc în acest sens de paşapoartele celor două ţări, căci republica nu este recunoscută şi oamenii sunt nevoiţi să-şi ia cetăţenia care este mai uşor de obţinut. Trebuie menţionată presiunea economică. Mărfurile care ajung în Transnistria trec mai întâi prin Moldova şi apoi ajung la locul de destinaţie. Sunt multe întrebări legate de livrările de carburanţi, de diferite mărfuri industriale”, a spus deputatul.

Potrivit lui, „cu toate acestea, în Transnistria nu se atestă deficit nici de produse alimentare, nici de mărfuri de larg consum, întreprinderile lucrează, magazinele funcţionează în regim normal, se duce o viaţă normală”.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/233142/