19.07.2016: Ziarele tipărite la Chișinău, interzise în Transnistria. Profesorii din Tiraspol, intimidați din nou

Ieri, 18 iulie, doi profesori de la Liceul Lucian Blaga din Tiraspol au fost opriți la punctul de control transnistrean Varnița-Bender de reprezentanții KGB-ului pentru „tentativă de introducere în regiunea separatistă a 12 ziare tipărite la Chișinău”.

Conform angajatului KGB, orice ziar în limba română este unul de „propagandă”, respectiv este interzis.

În postarea sa de pe rețeaua de socializare Facebook, Ion Iovcev, directorul liceului, s-a arătat nedumerit de acțiunile abuzive și comportamentul deloc prietenos al reprezentanților KGB la acest punct de control.

Potrivit lui Iovcev, în amiaza zilei de 18 iulie 2016 a ridicat de la oficiul poștal din satul Varnița corespondența Liceului, printre care un set de ziare tipărite la Chișinău. Corespondența a fost plasată în autoturism, iar la punctul de control transnistrean, angajații serviciului de securitate au stopat, percheziționat și ridicat revistele respective. Peste o oră, angajatul identificat prin ecusonul 613, după ce s-ar fi consultat cu șefii de la Tiraspol, a restituit ziarele profesorilor, aruncându-le în autoturism, fără careva explicații.

Sursa: http://www.moldova.org/ziarele-tiparite-la-chisinau-interzise-transnistria-profesorii-din-tiraspol-intimidati-din-nou/