18.11.2014: La Chișinău, focus-group organizat de către Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a implimentat un proiect de cercetare pentru Republica Moldova, care vine ca o soluţie pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Astfel, la data de 18 noiembrie, în cadrul Universităţii Libere Internaţionale a Republicii Moldova au fost iniţiate discuţii pe această temă, de către un grup de experţi din Chişinău şi Tiraspol.

Potrivit unui comunicat de presă, participanţii au discutat asupra itemilor care pot face utilă o analiză comparativă a stadiilor de dezvoltare pe cele două maluri ale Nistrului, reperindu-se la domeniile economic, politic, al societăţii civile, mass-mediei şi drepturilor omului. La discuţii au participat şi un grup de studenţi de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administraţie a Universităţii de Stat a Moldovei.

Rezultatul cercetării va fi prezentat profesorilor Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în luna martie, 2015, oferindu-le astfel date pentru un Raport care să constate decalajele, uniformităţile şi oportunităţile de dezvoltare socială pe cele două maluri ale Nistrului.

Proiectul de cercetare „Dezvoltarea ca soluţie a conflictului transnistrean” este finanţat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional pentru Europa şi Comunitatea Statelor Independente, prin Asistenţa oficială pentru dezvoltare implementată de către Ministerul Afacerilor Externe al României.

Sursa: http://adevarul.ro/moldova/actualitate/dezvoltarea-chisinau-tiraspol-analizata-comparativ-1_546c7f310d133766a809826a/index.html