18.10.2016: Autorităţile din Odesa vor să exproprieze proprietăţile aflate în apropiere de regiunea transnistreană

Serviciul de grăniceri din regiunea Odesa vrea să exproprieze proprietățile locuitorilor aflate în zona de 30 metri de frontieră. Motivul? Ameninţarea din partea regiunii transnistrene.  

Sursă foto: moldova.org

Sursă foto: moldova.org

Informaţia apare menţionată într-un reportaj realizat CurrentTime TV. Reportajul porneşte de la cazul Larisei Ivanovna, a cărei casă din satul Grădiniţa este situată la numai 30 de metri distanţă de regiunea trasnistreană. Aceasta este distanţa care separă limanul pe care locuieşte Ivanovna de malul separatiştilor nistreni.

Autorităţile ucrainene ameninţă că o vor da în judecată dacă nu va ceda acest lot de pământ „strategic”, chiar dacă Larisa Ivanovna are toate actele în regulă.

De cealaltă parte, Serviciul de Grăniceri al Ucrainei declară că, la mijlocul anilor ’90, consiliul sătesc ar fi transferat ilegal mai multe loturi de pământ în proprietate privată.

„Ce poţi construi aici, o bază militară?”, se întreabă dezorientat în reportaj un alt locuitor din sat.

În prezent, terenul de lângă coasta limanului este necesar pentru protecția frontierelor de posibile amenințări din partea regimului de la Tiraspol.

 

Sursa: http://infoprut.ro/45495-autoritatile-din-odesa-vor-sa-exproprieze-proprietatile-aflate-in-apropiere-de-regiunea-transnistreana.html