18.10.2015: Șevciuk consolidează paza obiectivelor strategice din Transnistria

Liderul administrației de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a dispus consolidarea pazei obiectivelor strategice din Transnistria, în legătură cu o pretins regim de alertă sub care ar fi fost ridicate structurile de forță ale Republicii Moldova din Zona de Securitate, anunță„Novosti PMR”.

Declarația a fost făcută de Șevciuk în cadrul unui discurs televizat adresat locuitorilor din regiunea transnistreană, potrivit sursei citate.

„Zilele trecute, în Zona de Securitate au fost ridicate structurile de forță ale Republicii Moldova. Având în vedere acest fapt și cazurile tot mai frecvente de redislocare a forțelor Republicii Moldova în Zona de Securitate, am luat decizia de a consolida paza obiectivelor strategice din Transnistria”, susține liderul separatist.

Pe de altă parte, autoritățile moldovene nu au anunțat în ultimul timp nicio o mișcare a forțelor de ordine în Zona de Securitate, pe care de altfel nici nu pot să o facă fără permisiunea Comisiei Unificate de Control, conform acordului de încetare a focului din 1992.

În discursul său, Șevciuk a mai invocat, în calitate de așa-zise amenințări la adresa autoproclamatei RMN, tonul acuzator la adresa administrației sale, pe care îl păstrează autoritățile de la Kiev, precum și situația imprevizibilă care s-ar înregistra la Chișinău.

 

Sursa: http://www.deschide.md/ro/news/politic/20203/%C8%98evciuk-consolideaz%C4%83-paza-obiectivelor-strategice-din-Transnistria.htm