18.08.2015: Noi exerciții militare în stânga Nistrului, în pofida angajamentelor

Militarii din regiunea transnistreană au fost antrenați într-un nou exercițiu de comandă și de teren. Potrivit site-ului Vestipmr.info, toți militarii din stânga Nistrului au exersat capacitățile de participare a unităților militare în diferite etape de pregătire într-un atac surpriză.

Militarii au fost antrenați să folosească și sistemele de radiocomunicații. Transnistrenii au studiat caracteristicile tactice și tehnice ale posturilor radio, normele de montaj a cablurilor, telefonie prin cablu, organizare dar și negociere.

De asemenea, s-au examinat și tacticile de lupta defensivă în contact direct cu inamicul, dar și a metodelor de contraatac pentru a restabili situația de la așa-zisa „frontieră de stat”.

Deschide.MD amintește că, pe 11 august 2015, reprezentanții pretinsului minister al apărării din regiunea transnisreană au instalat un „punct de monitorizare, cercetare şi comunicare de transmisiuni” în apropierea satului Roghi din raionul Dubăsari şi au exersat activităţi de cercetare cu utilizarea mijloacelor speciale, fără înștiințarea Comandamentului Militar Unit al forțelor de pacificare din Zona de Securitate.

Aceste pregătiri ale militarilor din stânga Nistrului au loc în timp ce copreședinții Comisiei Unificate de Control, reprezentanţii Misiunii OSCE şi ai Ucrainei și-au asumat angajamentul să nu admită pe perioada concediilor de vară acțiuni unilaterale, care ar putea provoca tensiuni sau destabilizarea situației în Zona de Securitate. Partea transnistreană a încălcat astfel, prin acțiunile sale, aceste angajamente.

 

Sursa: http://www.deschide.md/ro/news/social/18237/Transnistrenii-desf%C4%83%C8%99oar%C4%83-noi-exerci%C8%9Bii-militare-%C3%AEn-pofida-angajamentelor-pe-care-%C8%99i-le-au-asumat.htm