18.04.2016: Întrevederea Viceprim-ministrului Gheorghe Bălan cu Fritz Felgentreu, deputat în Bundestagul german

Astăzi, 18 aprilie, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a primit o delegaţie germană, condusă de  Fritz Felgentreu, deputat în Bundestag. 

Cu această ocazie, Vicepremierul a remarcat contribuţia Germaniei la procesul de democratizare a Republicii Moldova, relaţiile durabile de prietenie între cele două state şi caracterul constructiv al parteneriatului moldo-german.

Discuţiile oficialilor s-au concentrat asupra procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Gh. Bălan a făcut o trecere în revistă a situaţiei actuale şi a perspectivelor în cadrul procesului de negocieri. A fost accentuată necesitatea continuării fără precondiţii  a negocierilor în formatul „5+2” şi a intensificării dialogului în cadrul tuturor platformelor existente.  

Menţionînd angajamentul Executivului de a sprijini locuitorii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova prin extinderea spațiilor unice în regiune, promovarea interacțiunii dintre comunitățile de afaceri, contribuţia la aprofundarea relațiilor comerciale cu UE şi promovarea continuă a măsurilor de consolidare a încrederii, vicepremierul a punctat acţiunile concrete întreprinse de Guvern în ultima perioadă de timp.

Fritz Felgentreu a mulţumit vicepremierului pentru informaţia prezentată şi a asigurat că Germania va susţine şi în continuare eforturile de reglementare a conflictului transnistrean, oferind suportul necesar, inclusiv în ceea ce ţine de organizarea în perspectiva apropiată a Conferinţei anuale în domeniul măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

La finalul întrevederii, Gheorghe Bălan a exprimat gratitudine Părţii germane pentru sprijinul politic constant acordat Republicii Moldova, inclusiv în  procesul de reglementare transnistreană, mai cu seamă, în perioada exercitării de către Germania a Preşedinţiei OSCE în anul 2016.

 

Sursa: http://www.gov.md/ro/content/intrevederea-viceprim-ministrului-gheorghe-balan-cu-fritz-felgentreu-deputat-bundestagul