18.04.2016: Cadoul SCANDALOS, primit de Șevciuk de la un deputat rus

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a primit un cadou scandalos de la un deputat din Duma de Stat a Federației Ruse.

Invitat la un eveniment de lansare a forumului „Pentru unirea cu Rusia”, considerat de experți drept o clonă a partidului guvernamental „Edinaia Rossia”, deputatul rus Kazbek Taisaev, membru al Partidului Comunist din Rusia, i-a dăruit, în public, lui Șevciuk, un ceas cu imaginea dictatorului sovietic, Iosif Stalin.

Presa de opoziție din Transnistria scrie că gestul nu ar fi fost întâmplător și este mai degrabă un element de PR care are scopul de a anticipa campania electorală a lui Șevciuk pentru așa-zisele alegeri prezidențiale care vor avea loc în toamnă.

Cel mai probabil, scrie presa locală, liderul de la Tiraspol va miza în noua campanie pe imaginea unui lider de fier, capabil să se impună și să facă schimbări.

Presa mai scrie că imaginea i se potrivește lui Șevciuk care a promovat, în ultimii ani, mai multe acțiuni controversate, precum blocarea accesului în regiune la unele site-uri politice și hărțuirea mai multor jurnaliști de opoziție și oponenți politici de-ai acestuia.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/cadoul-scandalos-primit-de-sevciuk/