18.04.2014: Antonescu: Nu avem voie să îi abandonăm pe românii din Transnistria

„Autorităţile române nu au voie să îi abandoneze pe românii din Transnistria, faţă de care au aceeaşi responsabilitate ca şi faţă de românii din ţară”. Declarația a fost făcute de către preşedintele PNL România, Crin Antonescu, citat de romaniatv.net.

„N-avem voie să îi abandonăm. Ei sunt nu partea vie – că vii suntem mai mulţi în ţară, dar ei sunt partea eroică. Nu mă sfiesc să folosesc acest termen. A lupta pentru ceea ce este mai viu în noi şi mai puternic, adică limba – limba este esenţa identităţii, cel puţin pentru noi, noi nu avem un element mai puternic de identitate, alte naţiuni au – şi lupta acestor oameni este eroică. Eroismul nu este numai la război, eroismul este şi în fiecare zi. Nu avem dreptul să îi abandonăm”, a declarat Antonescu.

Potrivit lui, Transnistria, din punct de vedere şi al dreptului internaţional şi al realităţilor geopolitice, este o parte componentă integrantă a Republicii Moldova. „Aceşti oameni, 250.000, sunt români, indiferent ce s-ar întâmpla cu Transnistria, şi responsabilitatea oricăror autorităţi de la Bucureşti, în primul rând a preşedintelui României, faţă de aceşti oameni este egală cu responsabilitatea faţă de toţi cetăţenii români din România. Păi ce probleme au ruşii din Transnistria din partea Guvernului de la Chişinău? Guvernul de la Chişinău nu controlează Transnistria. Dar exact cum este legitimă preocuparea lui, este legitimă preocuparea mea pentru români care sunt în Ucraina, Transnistria sau Rusia”, este de părere Crin Antonescu.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/antonescu-nu-avem-voie-sa-ii-abandonam-pe-romanii-din-transnistria-75328.html