18.03.2015: Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut astăzi întâlniri cu ambasadorul Turciei şi cu ambasadorul Lituaniei acreditaţi în Republica MoldovaComunicat de presă

18 martie 2015

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut astăzi întâlniri cu ambasadorul Turciei şi cu ambasadorul Lituaniei acreditaţi în Republica Moldova

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii Turciei, E.S. Mehmet Selim Kartal şi cu Ambasadorul Lituaniei, E.S. Rimantas Latakas. Ambele discuții au fost axate pe situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Ambasadorul turc, Mehmet Selim Kartal, a subliniat necesitatea aprofundării cooperării bilaterale, în special pe domeniul consolidării încrederii şi realizării unor proiecte de impact, în beneficiul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul lituanian, Rimantas Latakas, diplomatul a asigurat că ţara sa va susţine în continuare aspiraţiile de integrare europeană şi de reintegrare a Republicii Moldova.

Ambasadorii au remarcat dinamica pozitivă a dialogului între cele două maluri, atât între reprezentanţii politici în cadrul procesului de negocieri, cât şi între Prim-ministrul moldovean şi liderul transnistrean. Totodată, a fost exprimată încrederea că trendul ascendent din ultima perioadă a dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol va fi continuat şi va produce rezultate pozitive. În context, ambii diplomaţi şi-au manifestat disponibilitatea de a susţine şi în continuare eforturile de reglementare a conflictului.

Victor Osipov a mulţumit ambasadorilor pentru interesul manifestat faţă de procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi faţă de dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Republica Moldova.

 

Biroul pentru Reintegrare