18.03.2015: Întrevederea Viceprim-ministrului Victor Osipov cu Anna Capello-Brillat, şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice a Consiliului Europei

 

 
 

Comunicat de presă

18 martie 2015

 

Întrevederea Viceprim-ministrului Victor Osipov cu Anna Capello-Brillat, şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice a Consiliului Europei

 

Pe 17 martie, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Victor Osipov, a primit vizita Dnei Anna Capello-Brillat, şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice a Consiliului Europei.

În cadrul discuţiilor au fost abordate un şir de subiecte ce ţin de cooperarea dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei. Un interes aparte a fost acordat Programului Consiliului Europei “Măsuri de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru”, în special au fost evidenţiate rezultatele proiectelor implementate, precum şi iniţiativele pentru următoarea perioadă.

Subiectul central al discuţiilor l-a constituit tematica educaţională. A fost evidenţiată necesitatea asigurării condiţiilor pentru ca elevii şi studenţii de pe ambele maluri ale Nistrului să aibă parte de studii calitative, la standarde europene. Acest fapt ce le va permite continuarea studiilor în cadrul spaţiului european, precum şi participarea la proiectele europene de mobilitate în domeniul educaţiei.

A fost menţionat că reprezentanţii Consiliului Europei au efectuat vizite la penitenciarele de pe ambele maluri ale Nistrului pentru a aprecia condiţiile de detenţie, calitatea asistenţei medicale acordate deţinuţilor, precum şi problemele cu care se confruntă aceştia.

La final, Victor Osipov a ţinut să mulţumească pentru sprijinul pe care Consiliul Europei îl acordă componentei de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului şi a accentuat necesitatea fortificării cooperării între Republica Moldova şi Consiliul Europei.

 

Biroul pentru Reintegrare