18.02.2016: Viceprim-ministrul Gheorghe BĂLAN a avut astăzi, 18 februarie 2016, o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi directorii şcolilor din regiunea transnistreană, care studiază în grafie latină

În cadrul întrevederii s-a discutat despre activitatea şcolilor din regiunea transnistreană, problemele cu care se confruntă acestea, s-a vorbit despre presiunile la care sunt supuse şcolile din partea structurilor de la Tiraspol. Au fost abordate probleme organizatorice, inclusiv privind susţinerea financiară a şcolilor şi dotarea lor cu toate cele necesare.

Viceprim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va depune şi pe viitor eforturi pentru sprijinirea şcolilor moldoveneşti situate în regiunea transnistreană şi neadmiterea perturbării activităţii educaţionale în aceste instituţii. Dl Gh. BĂLAN a reiterat că problemele cu care se confruntă şcolile moldoveneşti din regiune constituie o preocupare permanentă a autorităţilor moldoveneşti şi figurează pe agenda tuturor formatelor de consultări și negocieri pentru reglementarea transnistreană. În acest context, a fost menţionat faptul că presiunile asupra şcolilor sunt strict de natură politică şi a solicitat Tiraspolului să se abţină de la astfel de acţiuni unilaterale contraproductive.

Viceprim-ministrul a menţionat de asemenea necesitatea reluării cât mai curând posibil a activităţii grupului de lucru pentru educaţie, în cadrul căruia urmează să fie identificate soluţii pentru cele mai stringente probleme ale şcolilor din regiunea transnistreană, care studiază în grafie latină.

 

Sursa: https://www.facebook.com/Biroul-pentru-Reintegrare-1399244030299700/?fref=ts