17.07.2015: În Transnistria nu vor fi majorate salariile bugetarilor și pensiile

Criza economică transnistreană se agravează. Administrația de la Tiraspol a decis să nu majoreze salariile bugetarilor și pensiile cu 30 la sută pentru a le aduce la nivelul precedent. Decizia a fost enunțată de către șeful executivului din regiune, Tatiana Turanskaia, în cadrul unei întrevederi cu liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk.

„Cu regret, situația nu are perspective care ne-ar permite astăzi să schimbăm mecanismul de finanțare în direcția majorării salariilor și pensiilor. Astăzi noi l-am informat pe președinte că vom menține acest mecanism de finanțare la nivelul de 70 la sută, ținînd cont de veniturile noastre reale”, a spus șefa guvernului de la Tiraspol, Tatiana Turanskaia.

Turanskaia a adăugat că situația de astăzi este legată de micșorarea încasărilor bugetare, care sînt cu o treime mai mici decît acum un an. Potrivit șefei guvernului transnistrean, volumul exportului s-a diminuat cu 20 la sută, iar cel a importului – cu 25 la sută.

Turanskaia a mai menționat că în legătură cu situația economică precară va fi micșorat volumul de finanțare a manifestărilor cu ocazia aniversării a 25-a a autoproclamării independenței regiunii.

 

Sursa: http://www.noi.md/md/news_id/65166#close